ECOSS 2019: CURSO DE ARTE SONORO

Kòniclab presenta la primera activitat del Festival ‘ECOSS’, edició 2019

ECOSS – ecosistemes de l’inesperat, el festival intermèdia que, per aquesta nova edició, explora els espais d’intersecció entre les arts, la natura, la ciència i la tecnologia, des d’una perspectiva feminista.

Desafiant les narratives convencionals, ECOSS presenta un apropament interactiu als nous llenguatges artístics i als territoris de transversalitat cultural en expansió, on la tecnologia se’ns presenta com una via per a reinventar les arts vives i la nostra relació amb els altres, humans i no humans i amb l’entorn que ens envolta.

Una cultura digital inèdita, inclassificable i visionària, que propicia la trobada de l’inesperat.

CONVOCATÒRIA: ECOSS 2019 obre convocatòria per a participar a dues jornades de tallers pràctics d’experimentació sonora.

Dos interessants cursos d’art sonor guiats per la docència de la Lina Bautista i en Víctor Jiménez, en les que aprendrem a fer gravacions de camp i a aplicar tècniques d’edició digital per a crear i experimentar amb diversos paisatges sonors.

Tots dos tallers de “Context Sonor – Caracterització i recreació d’espais” finalitzaran amb una sessió de portes obertes per compartir l’experiència i els processos amb el públic. A més, al final de cada sessió de laboratori sonor hi haurà intervencions musicals i performances interactives, no t’ho perdis!


QUAN_

Els dies 15 i 16 d’octubre. De 16h a 19h.

ON_

A la Fàbrica de Creació Fabra i Coats a Barcelona (Carrer de Sant Adrià, 20).

ENTRADES_

Pots aconseguir la teva entrada fent clic aquí.


// Programa

Desafiant les narratives convencionals, ‘ECOSS’ presenta un apropament interactiu als territoris de transversalitat cultural, on la tecnologia se’ns presenta com una via per a reinventar les arts vives i la nostra relació amb els altres i amb l’entorn que ens envolta.

DIMARTS 15 D’OCTUBRE_

Taller d’enregistrament sonor. Horari: 16:00 – 19:00.

Un taller pràctic creatiu de realització de gravacions de camp amb eines professionals. Aquest taller se centra en la captació dels sons més representatius d’un entorn per a poder contextualitzar-lo sonorament. D’aquesta manera, podrem entendre els sons que ens envolten i que configuren la realitat sonora del nostre ambient.

DIMECRES 16 D’OCTUBRE_

Taller d’identitat sonora. Horari: 16:00 – 19:00.

Es tracta d’un taller creatiu d’experimentació on s’aplicaran mètodes i tècniques digitals del disseny sonor per a imatges, per a treballar entorn la identitat sonora d’un espai. S’aprendrà a confeccionar paisatges sonors geolocalitzats a determinats espais, barris i equipaments.


AMB LA DOCÈNCIA DE_

Lina Bautista: va estudiar Composició Musical i Disseny de Sistemes Musicals Interactius i Art Sonor. Ha produït treballs discogràfics al seu projecte Linalab, actuant a Europa, Sud-amèrica i el Japó. Treballa a Familiar DIY; és productora del segell Synth Vicious; membre de Sons of Barcelona; desenvolupa ‘Toplap’, projecte centrat en live coding i és coordinadora tècnica de Mediaesctruch i professora a SAE Institute i al màster en Art Sonor de la Universitat de Barcelona.

Víctor Jiménez: va estudiar Enginyeria de Telecomunicacions i el màster de Tecnologies del So i de la Música. És co-fundador de l’estudi So Factory Studio, on treballa com a enginyer de so i productor; del segell musical Pick Your Twelve i de Bit Lab Cultural. Fou coordinador de projectes de recerca a la Fundació i2CAT i avui dia coordina el projecte Escola de Rock i treballa a l’Institut de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona.


// Aquests tallers s’emmarquen a la segona edició del Festival “ECOSS – ecosistemes de l’inesperat” i se celebren a Barcelona els dies 15, 16 i 17 a Fabra i Coats i el 24 i 25 d’octubre al LaBonne, organitzat per Kòniclab.

SUBSCRIU-TE AQUÍ.

+ INFO: konic@koniclab.info